در این مقاله قصد داریم شما را با تمهیداتی که جهت نصب دوربین مدار بسته لازم است آشنا نماییم و در صورتی که قصد نصب دوربین در محل کار یا منزل خود دارید و هیچ دانشی نسبت به این موضوع ندارید با مطالعه این مطلب که آموزش نصب دوربین مدار بسته میباشد قادر خواهید بود این چالش هیجان انگیز نصب دوربین مداربسته لذت بخش را تجربه کنید.
آموزش نصب دوربین مدار بسته
نصب دوربین مدار بسته در خانه و محل کار همواره باعث بالا رفتن سطح امنیت شده و همین امر باعث میشود که فرد با خیالی آسوده محل کار یا منزل را ترک و با استفاده از دوربین مدار بسته همواره در هر ساعت از شبانه روز با استفاده از حضور غیر فیزیکی، قادر به کنترل اوضاع باشد. برای آموزش نصب دوربین مدار بسته توسط شخص، پارامترهایی نظیر میزان توانایی و اطلاعات را باید در نظر بگیرید و در صورتی که نسبت به نصب دوربین مدار بسته و دستگاه های آن اطلاعات و تجهیزات کافی دارید، انجام این کار نه تنها هزینه شما را کمتر میکند بلکه تجربه ای شگفت انگیز را به شما میدهد و در صورتی که به دنبال جمع آوری اطلاعات و داده درباره دوربین مدار بسته هستید، این مقاله کمک شایانی به شما خواهد کرد.
ملزومات نصب دوربین مدار بسته
اولین اقدام در نصب دوربین مدار بسته تهیه لیستی از نیازها و انتظارات شما از داشتن دوربین مدار بسته است و به عبارتی باید تکلیفتان را مشخص کنید که قرار است چه مکانهایی از شما کنترل و نظارت شود و دوربین در محل مورد نظر چه کیفیت و شفافیت میبایست داشته باشد؟
پیشنهاد ما در ابتدای آموزش نصب دوربین مدار بسته این است که مکان های غیر ضروری را ترجیحا از دوربین های ارزانتر استفاده کنید و مکان هایی که برای شما مهم تر هستند، به دوربینهای پیشرفته تر مجهز کنید. در ابتدای کار، نقشه را روی یک برگ کاغذ بکشید و نقاط مهم که مستلزم دوربین با کیفیت است مشخص کنید و به محل مورد نظر مراجعه و تمامی نقاط را از نظر زاویه دید ارزیابی و ترسیم کنید. زاویه دید اکثر دوربین ها ۹۰ درجه است و در صورت نصب آن در گوشه اتاقی مستطیلی یا مربعی، میتوانید کل فضای موجود را پوشش دهید.
روش انتخاب بهترین دوربین مطابق نیاز
در صورتی که برای نصب سیستم مدار بسته خانگی اقدام میکنید بهتر است تمامی تجهیزات را به صورت پکیج تهیه کنید و چنانچه قصد نصب دوربین مداربسته در پروژه های بزرگ و حرفه ای را دارید ما در مقاله “آموزش نصب دوربین مدار بسته” به شما پیشنهاد میکنیم تمامی ملزومات و دستگاه های مورد نیاز خود را به صورت جداگانه خریداری کنید.
ملزومات مورد نیاز:
دوربین مدار بسته، دستگاه DVR ، هارد جهت ذخیره سازی اطلاعات، منبع تغذیه یا پاور ساپلای، کابل دوربین مدار بسته (کابل شبکه یا کواکسیال)، فیش BNC و یا سوکت شبکه (این مورد نسبت به سیستم دوربین مدار بسته معین میشود) از ملزومات این کار هستند.
در صورتی که قصد نظارت بر محیطی کوچک را دارید پیشنهاد میکنیم یک پکیج بی سیم (وای فای/ وایرلس) میتواند نیازتان را برآورده نماید.
دستگاه ضبط و مانیتور
دستگاه ضبط کننده یا همان DVR، فیدهای ویدئویی را از دوربین دریافت کرده و پس از پردازش همزمان در مانیتور پخش، و در هارد دیسک ذخیره میکند.
هارد دیسک یا دیسک سخت
هارد دیسک، در داخل DVR نصب میشود و از لحاظ برند و ظرفیت، در بازار دارای برندها و ظرفیت های متفاوتی است. لذا در صورتی که ظرفیت هارد خود را بالا انتخاب کنید، قادر خواهید بود مدت زمان بیشتری از فیلم های ضبط شده را در آن ذخیره نمایید.
منبع تغذیه یا پاور ساپلای:
منبع تغذیه، منبع تامین کننده برق DVR بوده که همراه تمامی دوربین مدار بسته ها ارسال میشود و از لحاظ کیفی، مدلهای مختلف دارد. یکی از نکات در انتخاب آداپتور یا منبع تغذیه یا همان پاورساپلای، انتخاب جنس مرغوب آن است؛ پیشنهاد ما در مقاله “آموزش نصب دوربین مدار بسته“ این است که چنانچه جنس بیکیفیت و نامرغوب انتخاب شود، سوختگی PCB برد هارد را به همراه خواهد داشت و هزینه هنگفتی را برای شما رقم خواهد زد.
اقدامات مورد نظر قبل از نصب دوربین مدار بسته
در مبحث آموزش نصب دوربین مدار بسته همواره یکی از نگرانی هایی که ممکن است برای اکثر کاربران پیش آید، نگرانی از ایجاد حفره در دیوارهای خانه برای انتقال سیم کشی است. اما به کمک داکت، لوله، سینی کابل و… و همچنین عبور و انتقال سیمهای دوربین از سقف کاذب، این معضل کاملا حل میشود. در مواردی نیز سیستمهای دوربین مدار بسته به صورت پکیج بیسیم عرضه میشود که همین امر باعث شده نصب دوربین مدار بسته برای مکان های کوچک امری آسان و جذاب باشد.
مکان های مناسب جهت نصب دوربین مدار بسته:
در مجتمع های مسکونی، اداری و صنعتی همواره میبایست فضاهای زیر را در نظر بگیرید و نسبت به نصب دوربین در این مکانها اقدام نمایید:
آشپزخانه، پذیرایی، اتاقها ، پنجره های رو به کوچه و رو به خیابان، درب های اصلی جلویی، پشتی و اضطراری، لابی، اتاق حراست، پارکینگ، اتاق کارکنان، سالنهای تولید، انبار، راه پلهها ، اتاق تاسیسات، موتورخانه و…
تمهیدات لازم جهت نصب دوربین معمولی در خانه:
برای انجام این کار ۲ یا ۳ دوربین به همراه یک دستگاه DVR همراه با هاردی با ظرفیت ۲ترابایت مناسب است و با احتساب کیفیت ذخیره سازی دوربین ها، معمولا فیلم ضبط شده، چیزی معادل ۲ یا ۳ هفته در هارد ذخیره میشوند.
تمهیدات لازم جهت نصب دوربین در مجتمع مسکونی:
مواردی که در این پروژه جزء اهداف نصب دوربین مدار بسته بوده و میبایست حتما رعایت شود، مواردی مانند کنترل بر تردد نظافت کارها، مامورین قرائت کنتور، سرویس کارها، پیک های موتوری و دیگر اشخاص میباشد.
تمهیدات لازم جهت نصب دوربین در فروشگاه ها و شرکت ها:
در این پروژه هدف نظارت بر عملکرد پرسنل و مشتریان است و این موارد همواره جزء اهداف نصب دوربین در این مکان ها میباشد.
تمهیدات لازم جهت نصب دوربین در محیط های صنعتی و تولیدی:
در این پروژه علاوه بر نظارت و کنترل پرسنل، بازبینی خطاها و وقایع، ورود و خروج کالا، موجودی انبار، نظارت بر واحد های مالی جزو مهمترین اهداف نصب دوربین مدار بسته است.
انتخاب طرحی از نیازهای نظارتی
نظارت نقطه به نقطه در مکانها، هم کاری پرهزینه و هم کاری نا کارآمد است لذا پیشنهاد ما در مقاله “آموزش نصب دوربین مدار بسته“ این است که میبایست مکان هایی را انتخاب کنید که اولویت آنها بالا بوده و بیشترین نیاز به نظارت را دارند برای انجام این کار یک نقشه از مکان مورد نظر تهیه و قسمت های مهم را علامت گذاری کنید. در بالا اشاره کردیم که در خانه، کارخانه، کارگاه و فروشگاه ها چه نقاطی از لحاظ نصب دوربین، در اولویت است.
بهترین زاویه برای نصب دوربین
یکی از موارد در آموزش نصب دوربین مدار بسته که همواره باید رعایت کنید زاویه نصب دوربین است. اساسا بهترین زاویه برای نصب دوربین کنج اتاق، جایی که سقف و دیوارها به هم میرسند است. در صورتی که قصد نصب دوربین در فضای بیرون را دارید، آن را در ارتفاع سه متر یا بیشتر نصب نمایید چرا که دوربین نباید در دسترس عموم باشد.
نصب دوربین روی دیوار یا سقف
برخی از دوربینها، پدهایی چسبندهای به همراه دارند که دوربین را به دیوار وصل میکنند؛ اما در صورت پیچ کردن این دوربین ها، به دیوار، از لحاظ ایمنی، اصولی و امن بودن، خیالتان برای مدتها راحت خواهد شد.
آموزش نصب دوربین مدار بسته
پایه دوربین را در محل مد نظر قرار داده و از طریق یک قلم تیز، محلی که قرار است پیچ نصب شود را علامت بزنید. میله های برآمد را چکش زده، پایه را روی دیوار پیچ کنید. حال دوربین خود را در زاویه مد نظر خود قرار داده و به منبع برق متصل نمایید.
اتصال دوربین مدار بسته به DVR
اگر اولین بار است که قصد فراگیری و آموزش نصب دوربین مدار بسته را دارید باید به این نکته توجه کنید که تجهیزات نظارت بر تصویر از طریق فیش BNC به هم اتصال پیدا میکنند و اتصال به هم بسیار ساده است و برای قفل شدن به صورت پیچی به هم متصل میشوند. برای این کار یک سر کابل RG که دو سر آن مجهز به فیش BNC است را به DVR متصل کرده و طرف دیگر را به دوربین متصل میکنیم.
در صورتی که کابل اتصال شما، دارای رابط BNC نباشد، تنها با خرید یک آداپتور BNC میتوانید مشکل را حل کنید. آداپتور مذکور را به انتهای کابل وصل کرده و فرآیند مذکور، آن را سازگار با BNC میکند.
ست کردن دوربین مدار بسته با کامپیوتر
در صورت خرید دوربین مدار بسته وایرلس، به همراه آن، یک سیدی نرم افزاری دریافت میکنید و میبایست این نرم افزار را روی کامپیوتر خود نصب کنید. پیشنهاد ما در مقاله “آموزش نصب دوربین مدار بسته“ این است که قبل از انجام این کار بهتر است دستورالعمل های آن را مطالعه نمایید.
بعضی از این دوربین ها دارای یک دانگل USB هستند که از طریق این دانگل به کامپیوتر متصل میشوند. در صورت وجود، آدرس آی پی دوربین را در قسمتی یادداشت نمایید.
نمونه یک آدرس آی پی:
۱۹۲.۱۶۸.۱.۲
در صورتی که این آدرس آی پی را در مرورگر کامپیوتر خود وارد کنید، قادر خواهید بود به پنل دوربین خود دسترسی پیدا کنید.
اتصال مانیتور به DVR
برای اتصال مانیتور به DVR معمولا از فیش BNC استفاده میشود، اما بعضی از ضبط کننده ها قادر به اتصال با کابل HDMI نیز هستند که یک سر به DVR و طرف دیگر به ورودی مانیتور متصل میشود.
شما قادر هستید به ازای تمام ورودی های DVR، به آن دوربین متصل کنید و در صورت اتصال دوربین ها عملیات ضبط انجام میشود اما باید توجه کنید که کدام دوربین به کدام ورودی متصل است چرا که در صورت بروز عیب، انجام فرایند عیب یابی آسانتر میشود.
طریقه عیب یابی در اتصال
از اتصال DVR ، مانیتور و دوربین به منبع برق اطمینان حاصل کنید و مطمئن شوید کابل ها و اتصالات آن به صورت محکم متصل شده باشند. بسیاری از مانیتورها تمامی دوربینها را به صورت یکجا در یک زمان نمایش داده و برخی دیگر از این مانیتورها دکمه هایی برای ورودی دارند که اجازه تغییر دوربین ها را به کاربر میدهند.
مرکز نظارت دوربین ها
در مکان های بزرگ، جایی که دوربین های زیادی، در قسمت های مختلف نصب است، نیاز به یک مکان ساده جهت کنترل و قرارگیری دستگاه DVR و مانیتور و الباقی ملزومات است که دسترسی عموم به آن مکان غیر ممکن باشد. پیشنهاد ما در مقاله “آموزش نصب دوربین مدار بسته“ انتخاب مکان هایی مانند اتاق های زیر شیروانی، دفاتر و مکان های مخصوص روتر اینترنت است.
استفاده از کابل های ترکیبی برق و کواکسیال برای سیم کشی کمتر
یکی از متداول ترین کابلها برای دوربین مدار بسته، کابل های ترکیبی است که متشکل شده از ۲ کابل متصل شده به هم است. یکی از این کابل ها برای انتقال ویدئو و دیگری برای برق رسانی است و با این روش تنها یک سیم را عبور میدهید. این کابل را در بازار به عنوان کابل RG59 یا RG6 شناخته و به فروش میرسد.
کابل تکی و استوانه ای برای ویدیو بوده و سمت قرمز و مشکی بافته شده در این کابل برای برق است که مشکی منفی بوده و قرمز مثبت است. هر سر آن هم یک کابل هم محور و یا یک رابط BNC دارد.
برای روشن کردن چندین دوربین از یک ترانس باکس بوسیله یک خروجی استفاده کنید.
ترانس های برق دارای پورتهای متعددی هستند که به شما اجازه میدهند از طریق یک خروجی دوربین های خود را در دیوار به برق وصل کنید. این ترانس ها برای دوربین های زیر شیروانی گزینه مناسبی بوده و برای تامین برق دوربین هایی که به پریز نزدیک نیستند و دوربین های نزدیک به هم عالی عمل میکنند.
نکته: قبل از متصل کردن ترانس به برق، دوربین را متصل کنید و مطمئن شوید جعبه برق از لحاظ ابعاد برای تامین برق دوربین ها مناسب است.
سیمها و کابلها
باید کاری کنید که سیمهای عبور داده شده از سمت دوربین به DVR در دسترس نباشد و به نحوی مخفی و دور از دسترس باشد. برای انجام این کار بهتر است این سیم ها را از درون داکت، لوله، ترانک یا زیر دیوارهای کاذب رد کرده طوری که مخفی و دور از دید باشد و بهتر است نقشه آن را تهیه و ترسیم کنید.
برای انجام این کار همچنین با استفاده از یک منگنه کوب، کابل ها را به قرنیز یا دیوارها محکم کنید و در صورت نداشتن راه چاره در نهایت این کابل ها را از قسمت هایی از کناره های زیر فرش عبور دهید، طوری که در دسترس نباشد.
سپاس از همراهی شما تا انتهای مقاله