طراحی شبکه :
طراحی شبکه و نقشه شبکه برنامه ریزی اولیه و طراحی نقشه شبکه یک فرآیند موفق برای تحقق شبکه های کامپیوتری است.
چالش برانگیز و مهمترین مرحله پیش از شروع نصب و راه اندازی شبکه میباشد. در واقع طراحی شبکه و نقشه شبکه فاز صفر و یا به عبارتی فاز مطالعاتی خدمات شبکه است. هدف از طراحی به صفر رساندن یا
به حداقل رساندن مشکلات شبکه های کامپیوتری می باشد.
نکاتی که باید در طراحی شبکه در نظر گرفته شود:
- ایجاد جلسات متعدد و جمع اوری اطلاعات از مدیران سازمان مربوطه
- بررسی دقیق نقشه ساختمان جهت عبور کابل کشی شبکه
- بررسی دقیق و طرح ریزی فیزیکی شبکه
- بررسی دقیق محل قرارگرفتن نودها و سیستم ها به صورت مجازی و فیزیکی
- در نظر گرفتن منابع IT و ارزیابی منابع
- توجه به عملیات تعمیر و نگهداری و پشتیبانی شبکه
- بررسی اهداف راه اندازی شبکه و توپولوژی شبکه
- برنامه ریزی های شبکه در کوتاه مدت و بلند مدت
- بررسی تجهیزاتی که در شبکه کار می کنند و موقعیت فیزیکی آن ها
مراحل طراحی شبکه و نقشه شبکه :
۱.نیازها و اهداف مشتری
در این مرحله مشتری تمامی نیازها و اهداف خود را از نصب و راهاندازی شبکه به صورت کاملاً دقیق و مشخص با متخصصین شبکه در میان میگذارد و کارشناسان با توجه به تجربه کاری خود، تمامی نیازهایی را که گاهاً ممکن است بعضی از موارد آن از نظر مشتریان دور بماند را شناسایی کرده و با آنها در میان میگذارند. در نهایت ما کلیه نیازهای مشتری را دریافت کرده و آنها را در مرحله بعد مورد بررسی قرار می دهیم.
۲.بررسی و آنالیز نیازهای مشتری
در این مرحله بعد از دریافت تمامی اطلاعات، آنها را مورد بررسی و آنالیز قرار میدهیم. کارشناساننوین پویانت این اطلاعات را با در نظر گرفتن شرایط خاص هر مشتری ائم از زیرساخت و امکانات موجود، موقعیت و شرایط فیزیکی مجموعه و هزینهها را مورد بررسی قرار میدهند تا بتوانند یک یا چند راهکار اصولی و مهندسی، مطابق با استانداردهای شبکه به مشتریان ارائه دهند.
۳.ارائه راهکار و مشاوره به مشتری
پس از بررسیها و آنالیزهای انجام شده در مرحله قبل و رسیدن به یک یا چند راهکار مشخص در طراحی شبکه، کارشناسان ما، ویژگیهای مثبت و منفی هر یک از این راهکارها را به مشتریان توضیح می دهند. ارائه این ویژگیها به مشتری کمک میکند تا بهترین راهکار را با در نظر گرفتن مسائلی مانند محدودیتهای اجرای پسیو شبکه، محدودیتهای هزینه پروژه و غیره انتخاب کنند.
در پایان پس از انجام مراحل فوق و رسیدن به یک راهکار مشخص، طراحی نقشه شبکه آغاز میگردد.
مرحله بازدید و ارزیابی از محل، شناخت و امکان سنجی:
همانطور که ساخت یک بنا و یا یک پروژه عمرانی قبل از شروع ساختوساز نیازمند تحقیقات اولیه و طراحی نقشه ساختمان است. پروژههای اجرای شبکه نیز به همین شکل میباشد. قبل از نصب و راهاندازی شبکه، حتماً باید مطالعات اولیه در این زمینه صورت گیرد. پیشنیازها و همچنین آیندهنگریها، مد نظر قرار گیرد و سپس با ارائه یک نقشه جامع و کامل از ساختار فیزیکی، اجرای پروژه آغاز گردد.
طراحی شبکه و رسم نقشه شبکه باید بر اساس اصول و استانداردهای شبکه صورت گیرد. رعایت استانداردهای شبکه در این مرحله باعث کاهش هزینههای اجرا و کاهش احتمال خرابی و مشکلات آتی میشود و در نهایت هزینههای نهایی را کاهش میدهد. رعایت این امر بسیار اهمیت دارد ولی معمولاً شرکتها و صاحبان آن به این مرحله اهمیت چندانی نمیدهند! نگاه سطحی و کوته فکرانه به کاهش هزینهها در اجرای پروژههای شبکه موجب میشود که شرکتها در آینده هزینههای مادی و معنوی سنگینی را به دلیل اجرای ضعیف، غیراستاندارد و ناقص پروژهها متحمل بشوند.
طراحی شبکه به دو صورت میباشد :
- طراحی و راه اندازی یک شبکه جدید
- ارتقا و بهینه سازی شبکه موجود
در زمان طراحی شبکه سوالات متعددی وجود دارد که ابتدا هر سازمان باید پاسخ به این سوالات را در نظر داشته باشد و سپس اقدام به نصب و پیاده سازی شبکه نماید.
- هدف از نصب و راه اندازی شبکه چیست؟
- چه پارامترهایی را در زمان طراحی و پیاده سازی باید در نظر گرفت؟
- انتظار کاربران از برپاسازی شبکه چیست؟
- نیاز واقعی کاربران چیست و چه نوع خدماتی روی شبکه ارائه میگردد؟
- آیا میتوان تجهیزات شبکه موجود را ارتقا و بهینه سازی کرد؟
اینها سوالاتی هست که در صورت رسیدن به جواب انها میتونیم یک شبکه پایدار را طراحی و به مرحله اجرا برسونیم
نرم افزار طراحی شبکه و نقشه شبکه های کامپیوتری :
یکی از بهترین نرمافزارهای طراحی شبکه، نرمافزار visio است. با طراحی نقشه شبکه با visio میتوان زیباترین و بهترین دیاگرامها رابرای Data Center ، Active Directory و توپولوژیهای شبکه را پیاده سازی نمود. کشیدن نقشه شبکه با visio در حین سادگی، دارای یکسری اصول میباشد که کارشناسان نوین پویانت در این زمینه بصورت کاملا تخصصی با شما همکاری میکنند.اجرا و راهاندازی شبکه پس از مرحله مشاوره و طراحی شبکه انجام میپذیرد.
نرم افزار visio تحت سیستم عامل ویندوز کار میکند. در میان ابزارهای طراحی نقشه شبکه، نرم افزار visio را میتوان ابزاری پیشرفته، حرفهای، مدرن و مطابق با استاندارد جهانی نام برد. به همین دلیل طراحان شبکه و مدیران IT ، مدیران و طراحان وب و برنامهنویسان میتوانند از نرم افزار visio برای ساخت نمودارها و دیاگرامها استفاده کنند.