انواع دوربین مداربسته چیست؟

4/5
انواع دوبین مداربسته چیست؟

دوربین دهوا

انواع دوبین مداربسته چیست؟

انواع دوربین مداربسته دوربین مدار بسته نامی است که به سیستم دوربین گفته می شود و به طور کلی برای اهداف امنیتی و احتیاطی مورد استفاده قرار می گیرد. دوربین ها عنصر اصلی سیستم دوربین مدار بسته را تشکیل می دهند.

دوربین های مدار بسته با توجه به کاربرد و محل استفاده متفاوت هستند. دوربین های ثابت، دوربین های موبایل و دوربین های IP اصلی ترین دوربین هایی هستند که این تنوع را تشکیل می دهند.

انواع دوبین مداربسته چیست؟

دوربین های گنبدی:

این دوربین ها که از نظر طبیعت خود Dom نامیده می شوند، دارای انواع مختلفی مانند دوربین های گنبد سریع، دوربین های گنبد مادون قرمز و دوربین های گنبد مقاوم در برابر حمله هستند.

دوربین های گنبدی که عموماً در مناطق بسته استفاده می شوند، به دلیل ساختارشان برای نصب سقف مناسب هستند،

بنابراین نیازی به پایه نصب نیست. از جمله ویژگی های کلی دوربین های گنبدی؛ بزرگنمایی دیجیتال، پوشاندن حریم خصوصی، تشخیص حرکت، منوی OSD را می توان یافت.

  • دوربین Fast Dome: این دوربین که از ویژگی های پیشرفته ای برخوردار است، متناسب با ویژگی هایی که می تواند در هر محیطی مورد استفاده قرار گیرد ، متنوع است. به دلیل کاربرد گسترده در برابر اثرات محیطی و فیزیکی مقاوم است. دوربین های Speed ​​Dome که مزیت زیادی در نظارت بر مناطق بزرگ دارند، می توانند با سرعت بالا حرکت و بزرگنمایی کنند.
  • Dome IP Camera: به لطف ساختار در نیم فانوس ، این نوع دوربین که توانایی نظارت و بزرگنمایی یک منطقه وسیع را دارد، می تواند تصاویر را از طریق شبکه منتقل کند.

دوربین های IP:

در این نوع دوربین ها، تصویر از طریق شبکه منتقل می شود. با توجه به این ویژگی، راحتی در نظارت بر مناطق دورافتاده را فراهم می کند. از نظر کارکرد هماهنگ با پروتکل های مختلف و بسیاری از سیستم ها، بیشترین نوع دوربین مدار بسته IP است.

    • جعبه دوربین IP :

    • نوعی دوربین است که می تواند با تبدیل سیگنال آنالوگ گرفته شده به دیجیتال از طریق پورت اترنت پخش کند. این نوع دوربین که به طور کلی برای استفاده در محیط داخلی مناسب است، باید با لوازم جانبی سازگار استفاده شود تا در هنگام استفاده در فضای باز آسیب نبیند.
    • Cube IP Camera: این دوربین ها که عموماً در داخل منزل استفاده می شوند به لطف تشخیص و وضوح صدای بالا در نظارت بر نوزاد و نظارت بر بیمار مورد استفاده قرار می گیرند.
    • IR Bullet IP Camera: این نوع دوربین که امکان نظارت از راه دور بر روی اترنت را فراهم می کند، برای کارکرد به سیم کشی برق نیاز ندارد. این دوربین که انرژی خود را از طریق اترنتی که به آن متصل است تأمین می کند، به لطف فناوری Infra Red (مادون قرمز) می تواند در شب مورد استفاده قرار گیرد.

 

انواع دوربین مداربسته بر مبنای کیفیت تصویر

میزان شفافیت تصویر و نمایش جزئیات موضوعیست که به کیفیت دوربین مداربسته بستگی دارد. البته تنها عامل موثر بر کیفیت تصویر دوربین نیست اما اولین عامل است. معیار کیفیت تصویر مگاپیکسل است. هر چه کیفیت تصویر بالاتر باشد در واقع تعداد پیکسل های تشکیل دهنده تصویر بالاتر است که همان رزولوشن تصویر را شکل می دهند. کیفیت تصویر های موجود در بازار:

۱ مگاپیکسل = (۱۲۸۰*۷۲۰) HD

2 مگاپیکسل = (۱۹۲۰*۱۰۸۰) Full HD

3 مگاپیکسل = ۲۰۴۸*۱۵۳۶

۴ مگاپیکسل = ۲۵۶۰*۱۴۴۰

۵ مگاپیکسل = ۲۵۳۶*۱۹۲۰

۸ مگاپیکسل = ۳۸۴۰*۲۱۶۰ (۴K)

انواع دوربین مداربسته با توجه به نوع لنز

دوربین های مداربسته را براساس نوع لنز نیز می توان تقسیم بندی کرد.

لنز ثابت یا fix: این لنز ها دارای فاصله کانونی ثابتی هستند. در نتیجه زاویه دید دوربین با لنز ثابت بعد از نصب قابل تغییر نیست. دوربین مداربسته با لنز ثابت قیمت پایین تری دارد بنابراین برای نصب در مکان هایی با حساسیت کمتر مناسب هستند.

لنز متغیر یا varifocal: در این لنز ها علاوه بر امکان تنظیم فوکوس، امکان تغییر در فاصله کانونی نیز وجود دارد. در نتیجه می توان زاویه دید دوربین را حتی بعد از نصب تغییر داد. البته تغییر در زاویه دید این دوربین ها به صورت دستی انجام می گیرد.

لنز متغیر موتورایز یا varifocal motorized: ساختار لنزهای متغیر خودکار یا موتوردار بسیار شبیه لنزهای متغیر است با این تفاوت که تغییر فاصله کانونی دیگر دستی انجام نمی شود. تنظیم و تغییر فاصله کانونی از طریق موتور انجام می شود و بیشتر این لنز ها امکان فوکوس خودکار نیز دارند. با وجود چنین امکاناتی طبیعتاً دوربین مداربسته با لنز متغیر خودکار از سایر لنزها گران تر باشند.