آشنایی با router

4/5
روتر

روتر router چیست؟

روتر

Router در مقالات و نوشته های زبان فارسی به مسیریاب معروف می باشد. دستگاهی است که قابلیت مسیریابی و ارسال ترافیک از یک شبکه به شبکه دیگر را خواهد داشت. در زمانیکه Router یک ترافیک را از اینترفیس خود دریافت می کند، مقصد بسته (Destination IP Address) را بررسی خواهد کرد.

بعد از بررسی مقصد بسته جدول مسیریابی (Routing Table) را برای یافتن مسیر مناسب برای هدایت بسته جست وجو میکند. در صورت یافتن یک مسیر (Route) در جدول مسیریابی، روتر بسته را از طریق آن مسیر به سمت مقصد هدایت خواهد کرد.

نکته: Routerها تصمیمات مسیریابی را براساس جدول مسیریابی (Routing Table) انجام خواهند داد. به این نکته توجه داشته باشید که یک router بدون جدول مسیریابی قادر به انجام مسیریابی نیست.

 

در شبکه های کوچک Routing Table به صورت دستی یا Manually توسط مدیر شبکه (Administrator) پیکربندی و ساخته می شود، ولی در شبکه بزرگ توسط Dynamic Routing Protocolها که در این حالت جدول مسیریابی روترها به صورت خودکار از طریق پیامهای Update که بین روترها رد و بدل می شود، ایجاد و مدیریت می گردد. Dynamic Routing Protocol از قبیل OSPF ،EIGRP BGP و RIP در لابراتوارهای آینده در همین کتاب بررسی خواهند شد.

چرا روتر یک دستگاه لایه ۳ است؟

روترها در زمان دریافت یک بسته (Packet) اطلاعات مربوط به بخش IP Address بسته ها را بررسی خواهند کرد. به زبان ساده تر Routerها قادر خواهند بود ترافیک مربوط به لایه ۳ که همان لایه Network می باشد را پردازش کنند. درحقیقت روترها با پردازش ترافیک لایه ۳ و بررسی IP Address مقصد بسته ترافیک را به شکل صحیح مسیریابی یا Route خواهند کرد.

داخل طرح ها و نقشه های مربوط به شبکه، Router را معمولا با آیکون زیر نمایش می دهند.

 

روتر

 

در طرحها و نقشه های مربوط به شبکه، برخی از آیکون های دیگر هم برای معرفی روترها با سرویس های مختلف به عنوان مثال روتر با توانمندی Voice یا روتر با توانمندی اینت دارند که بد نیست مهندسان سیسکو با آنها آشنا باشند. برای آشنایی با آنها آشنا باشند. برای آشنایی با آیکون ها به تصویر بعد توجه نمایید.

 

روتر

وقتی شما یک روتر را خریداری میکنید داخل جعبه روتر، معمولا تجهیزاتی به شرح زیر وجود دارد:

کابل Console برای اتصال به کامپیوتر و پیکربندی روتر

کابل برق روتر

 نگه دارنده (Bracket) جهت نصب روتر داخل Rack 

دفترچه راهنما

یک CD یا DVD

به تصویر زیر توجه کنید. در تصویر زیر یک روتر مدل ۲۸۱۱ سیسکو را مشاهده میکنید که جعبه آن باز شده است.

 

نکته: روترها قبل از استفاده باید به شکل صحیح پیکربندی شوند. در ابتدا باید به اینترفیس های روتر، IP Address صحیح اختصاص دهید و همچنین اینترفیس های آن باید قبل از استفاده فعال شوند و سایر تنظیمات و سرویس ها در صورت نیاز بر روی روتر پیکربندی گردند.

در ادامه مطلب می خواهیم به شناسایی اجزای مهم سخت افزاری و نرم افزاری router بپردازیم و آشنایی با Routing protocol ها بپردازیم.