دوربین مداربسته تحت شبکه

4/5
دوربین مداربسته تحت شبکه

مقدمه:

امروزه مقوله ی امنیت و حفاظت پیرامونی لزوم استفاده از دوربین مداربسته تحت شبکه بیش از هر زمان دیگری درسازمان ها و منازل و کلیه ی کسب و کارها را به یک امر ضروری مبدل کرده؛ تا چندی پیش دوربین های آنالوگ همواره بستری برای نظارت و کنترل امکان بود اما امروزه به لطف فناوری اطلاعات و ارتباطات و با توسعه ی زیر ساختهای شبکه های کامپیوتری، نسل جدید دوربین های مداربسته دیجیتالی مبتنی بر IP پا به میان گذاشته اند.

دوربین های مداربسته تحت شبکه ابزارهای نوینی هستند که نیاز به آنها هرروز پررنگتر شده و استقبال مردم و سازمان ها ازآنها بیشتر میشود.

نظارت، حفظ امنیت، کنترل ورود و خروج، ثبت و ضبط وقایع و حوادث، جلوگیری و یا پیشگیری از وقوع جرم، دردسترس پذیری و سرعت و
 استفاده در هر جا و هر زمان، از مهمترین علل نیاز به دوربین های مداربسته است.

دوربین تحت شبکه یا IP Camera نوعی از دوربین است که معمولا برای سامانه های حفاظتی و نظارت تصویری استفاده میشود و برخلاف دوربین های مداربسته آنالوگ از پروتکل های شبکه برای ارسال اطلاعات استفاده میکند.

این دوربین ها برای اولین بار توسط شرکت AXIS در سال ۱۹۹۶ معرفی شدند.

اولین سری از دوربین های مداربسته شبکه به وسیله شرکت AXIS با نام مدل Neteye 200 معرفی شدند.

این دوربینها از یک وب سرور اختصاصی داخلی استفاده می کردند.

در این طرح ضمن آشنایی شما با راهکار پیاده سازی این پروژه، جزییات لازم از خدماتی که ما ارایه می کنیم به سمع و نظر شما خواهد رسید:

هدف از دوربین های مداربسته تحت شبکه

با دوربین های مداربسته امکان ایجاد ارتباطی صدای دوطرفه از طریق شبکه میسر می شود تا با محیط اطراف دوربین ارتباط برقرار کنید. دوربین های شبکه انعطاف پذیری بالایی دارند. دوربین های شبکه را میتوان به راحتی درهرکجا از شبکه جابه جا کرد.

از طریق دوربین های شبکه میتوان از امکانات پردازش تصویر بر روی تصاویر استفاده کرد. پردازش هایی که روی تصویر انجام می شود به مدل دوربین و شرکت سازندهی آن بستگی دارد.

پردازش های تصویر : تشخیص عبور از خط، تشخیص ورود و خروج از منطقه حفاظت شده، تشخیص صدای محیط، تشخیص چهره انسان و پلاک خودرو، تشخیص تجمع افراد، تشخیص ولگردی افراد، تشخیص پارک خودرو در مکان غیرمجاز، تشخیص دود و حرارت را نام برد.

امکان چرخش یا کنترل دوربین های زوم و PTZ با استفاده از تنها یک کابل شبکه بدون نیازبه کابل برق و سیگنال به وجود خواهد آمد. در صورت داشتن قابلیت POE میتوان دوربین را از طریق کابل شبکه تغذیه نمود.

کیفیت تصویر دوربین های تحت شبکه به مدد فناوری های نوین بکار رفته، بسیار مطلوب تر از دوربین های آنالوگ می باشد.

مزایای دوربین های مداربسته تحت شبکه

  • شناسایی سریع مشکلات و ساده سازی عملیات به دلیل نظارت تصویری در هرجا و هر زمان
  • ایجاد آرامش خاطر از حفظ امنیت پیرامون داخلی و خارجی
  • جلوگیری از سرقت و امکان ردیابی سارقان توسط دوربین
  • افزایش بهره وری نیروی کار با نظارت دوربین ها
  • محافظت از اطلاعات و بالا بردن ضریب امنیت کسب و کار
  • امکان مدیریت فضاها و تأسیسات مختلف از راه دور
  • شناسایی بهتر عادات مشتر یان و بهینه سازی مسیرهای تردد در فروشگاه ها
  • ایجاد ترس برای جلوگیری از وقوع جرم

ویژگی های پیاده سازی دوربین مداربسته تحت شبکه توسط شرکت ما:

  •  هزینه بسیار پایین در طراحی و اجرا
  • استفاده از تکنولوژی مدرن
  • ارایه خدمات پشتیبانی ۷ * ۲۴ با SLA
  • ارایه جامع ترین راهکارهای موازی و مرتبط با این پروژه
  • ارایه گزارشات مهندسی در بازه های زمانی مختلف
  • صرفه جویی در هز ینه
  • تعریف قوانین کنترلی و سطوح دسترسی کاربران
  • ذخیره سازی با کیفیت تصاویر
  • حفظ محرمانگی دسترسی به دوربین ها
  • امکان مشاهده تصاویر در هر زمان و هر مکان
  • ارایه تجهیزات با کیفیت و مدرن با وضوح بالای تصویر
  • کیفیت فریم بدون تأخیر زمانی
  • کاربری آسان
  • و دهها مزیت دیگر که از آن بی نصیب نخواهید شد…

ملاک های انتخاب دوربین های مداربسته تحت شبکه

  • افزایش سطح رضایت مندی مدیران ارشد
  • سهولت در رسیدگی به اتفاقات و خرابی ها
  • کنترل از راه دور
  • اخذ تصمیمات آگاهانه
  • اثرگذاری بیشتر روی امنیت سازمان
  • افزایش قدرت ارایه خدمات حفاظتی
  • مدیریت یکپارچه و هم زمان

اجرای پروژه در یک نگاه

کلیات و چشم انداز تخمینی چه از نظر هزینه و چه از نظر زمان برای اجرای این پروژه بصورت تیتروار در کادر سمت راست درج شده که دیدی کلی از صفر تا صد پروژه را در اختیار شما کارفرمای عزیز قرار خواهد داد.

لذا این آیتم ها صرفا ارایه یک دید کلی است و بی تردید در هنگام عقد قرارداد و اجرای پروژه مقادیر دقیق از جمله زمان دقیق شروع، زمان واقعی اتمام، هزینه دقیق تمام شده و سایر ملزومات پس از ارزیابی های نهایی به حضور ارایه می گردد…

اما این چشم انداز همچنین می تواند سبب شود تا به خوبی همه چیز را چه از بعد زمانی و چه بعد هزینه ای و حقوقی بررسی نمایید تا علاوه بر آگاهی کافی، بهترین تصمیم را اخذ کنید.

مشخصات فنی پروژه

نمونه جدول زیر یک ارزیابی اولیه و خطی از آیتم هایی است که برای اجرای چنین پرو ژه ای لازم و ضروری است و اولویت بندی شده است،

این اولویت ها بر اساس تجربه ما در اجرای پروژه های مشابه، تنظیم شده و یک نمای کلی یا تصویر بزرگ از صفر تا صد پروژه است

اگرچه این آیتم ها توسط شما قابل کم و زیاد می شود و اولویت های اجرای آن نیز بر اساس نظر شما نیز قابل تغییر خواهد بود.

این موارد، بیشترین چیزهایی است که برای راه اندازی این پروژه ضرورت دارد، فلذا با توجه به طرح درخواست،
بررسی زیر جهت اطلاع با رعایت اولویت بندی انجام تنظیم شده است:

همین جدول اساس و پایه مشخصات فنی ساختار اولیه و استاندارد ارایه پروژه خواهد شد و برنامه ریزی های آتی نیز بر اساس آن صورت خواهد گرفت به عبارتی این جدول پیرنگی از داستان پروژه شماست.

همین مشخصات فنی پروژه که به چا رچوب پروژه نیز معروف است، علاوه بر انسجام در پیشرفت و توسعه کار، سبب اشراف شما و کاهش هزینه ها در آینده نیز خواهد شد.

راهکارهای رایج دوربین های مداربسته تحت شبکه

مدل دوربین های مداربسته تحت شبکه، شامل: ارتباط شبکه و اینترنت اشیا است…. تمامی دوربین های امروز از سیستم های دیجیتال برای تشکیل تصویر استفاده میکنند در کنار آن دوربین های مداربسته آنالوگ نیز نوع متفاوتی از سیستم های مداربسته هستند که تفاوت های آنها معمولا برای مشتر یان قدری گنگ و پیچیده کرده است.

قیمت، کیفیت تصویر، مقیاس پذیری بالا، انعطاف پذیری، قابلیت های نرم افزاری مهم ترین دلایل تفاوت بین دوربین های آنالوگ و دیجیتال است…

ویژگی مقایسه دوربین آنالوگ با دیجیتال
قیمت معمولا اولین تفاوتی که مشتریان متوجه آن خواهند شد تفاوت قیمت بسیار زیاد این دو سیستم است. دوربین های مداربسته دیجیتال معمولا بین دو تا سه برابر قیمت یک دوربین آنالوگ را دارند. این بالاتر بودن قیمت اصلی ترین دلیل رواج سیستم های مداربسته آنالوگ است .
کیفیت تصویر ازنظر کیفیت تصویر سیستم مداربسته آنالوگ دارای محدودیت بسیار زیادی است. در دوربین های مداربسته آنالوگ امکان دریافت و ضبط تصاویر با روزولشن بیش از حدود ۰.۵ مگاپیکسل وجود ندارد. این یعنی شما نمی توانید در یک سیستم آنالوگ کیفیت در حد مگا پیکسل داشته باشید. اما در دوربین های مداربسته تحت شبکه کیفیت تصویرهیچ محدودیت تصویری ندارد و دوربین های تا -مگاپیکسل به راحتی در دسترس هستند .
سادگی در مقایسه با شبکه، نوع آنالوگ به مراتب در نصب و عیب یابی ساده تر است. این سادگی سبب شده مجریان سیستم های حفاظتی تمایل زیادی به استفاده از دوربین های آنالوگ داشته باشند .
انعطاف پذیری انعطاف پذیری به معنای امکان تغییر سیستم مداربسته پس از اجرای آن است. از این نظرسیستم های دیجیتال به مراتب قوی ترعمل می کنند . در یک سیستم دیجیتال شما می توانید پس از اجرا بسیاری از تجهیزات را به راحتی جابه جا یا تغییر دهید. در مقابل سیستم مداربسته آنالوگ دارای انعطاف پذیری خیلی کمتری است و اجرای تغییرات در آن پس از اجرا غیرممکن خواهد بود.
تعداد فریم تعداد فریم تصویر چیزی است که معمولا در سیستم های دیجیتال به آن پرداخته میشود. ازنظرتعداد فریم خروجی دوربین، تمامی دوربین های آنالوگ دارای خروجی real-time هستند. دردوربین های شبکه دوربین میتواند تعداد فریمی کمتر از ۲۵ فریم داشته باشد و معمولا دردوربین های با روزولشن بالا تعداد فریم دوربین کمتر خواهد بود
کابل کشی و اجرا اجرای و کابل کشی در این دو سیستم به طورکلی باهم در تفاوت خواهد بود . بسترهای آنالوگ ودیجیتال هیچ گونه هم خوانی باهم ندارند و در اجرا دارای تفاوت های زیادی هستند. تکنولوژی اجرا در سیستم های دیجیتال به مراتب بالاتر است. در این سیستم ها شما میتوانید از طریق استفاده از فیبر نوری تمام محدودیت های طول کابل را حل کنید فیبر نوری با استفاده از مبدل برای سیستم آنالوگ نیز قابل استفاده است.
قابلیت های نرم افزاری سیستم دیجیتال به علت تکنولوژی بالاتر امکانات خارق العاده نرم افزاری نیز برای شما ایجاد میکند. این امکانات به ویژه در کاربردهای امنیتی کمک بسیار زیادی به اپراتورها میکند. در سیستم آنالوگ قابلیت های نرم افزاری معمولا به مراتب قدیمی تر است.

اگرچه هنوز در برخی سازمان ها منازل و کارخانجات و کسب و کارهای خصوصی و دولتی دوربین های مداربسته از نوع آنالوگ کار شده

اما ما توانایی یکپارچه سازی بستر موجود با دوربین های شبکه را برای شما فراهم خواهیم کرد اما بطور پیشفرض پیاده سازی راه کار

دوربین های شبکه بسیار شکیل تر، کارآمدتر و انعطاف پذیرتر است که در این طرح چگونگی ارایه آن را تقدیم حضور خواهیم کرد.

دیاگرام اجرایی دوربین های مداربسته تحت شبکه

مدل اجرایی دوربین های مداربسته تحت شبکه اگر بطور جامع و یکپارچه باشد به شرح جدول و دیاگرام زیر است اما اگر صرفا دوربین های شبکه ها

از طریق شبکه را بخواهید مدیریت کنید فرایندها گیتوی و کنترل سایر تجهیزات جانبی با حسگرها  مد نظر نخواهد بود.

دیاگرام اجرایی
عنوان شرح
دوربینهای مداربسته تحت شبکه و بسیاری از تجهیزات جانبی و امنیتی حفاظتی دیگر از طریق تگ یا IP به یک درگاه یا Gateway متصل خواهند شد و هر Gateway قابلیت انتقال اطلاعات لحظه ای را به سامانه تحت وب مدیریت هوشمند داراست این سامانه نیز وظیفه کنترل سلامت، پایداری دوربین های شبکه و سایر تجهیزات، مدیریت انرژی و… را برعهده خواهد گرفت.

فرآیند انجام کار

فرایند اجرای کار یک چشم انداز مطلوب از مراحل و نحوه فعالیت حرف های ما در راستای پیاده سازی پروژه به شما ارایه خواهد نمود،

بر اساس همین روال، از لحظه ی تدوین سند RFP یا پروپوزال به دقت تنظیم و شرح داده می شود تا آسوده خاطر باشید که ما دارای یک تایم لاین

برنامه ی زمانبندی شده از پیش طراحی شده، معین و مهندسی شده هستیم و از مرحله ی نخست تا آخر و در هرمرحله ای، مستندات و گزارش مرتبط

را به سمع و نظرتان خواهیم رساند.

بنابراین فرایند و نحوه گام به گام اجرای کار توسط کارگروه ما به شرح زیر است:
فرایند انجام کار
مرحله عنوان شرح
۱ ارایه طرح پروپوزال RFP ارسالی (همین مستند)
۲ تنظیم قرارداد پس ازتایید وتکمیل پرسش نامه و سایرنیازمندی ها قرارداد منعقد می شود.
۳ تحویل اطلاعات پایه شامل مستندات، دسترسی های و دسترسی پروتکل های شبکه
۴ اجرای فرایند کار بر اساس پلان انتخابی، برنامه ریزی شروع اجرای پروژه آغاز می شود.
۵ راه اندازی اولیه طراحی نقشه ی جانمای قرارگیری دوربین های شبکه
۶ تکمیل فرایند انجام کلیه مراحل استقرار و پیاده سازی دوربین های مداربسته تحت شبکه وتکمیل پیکربندی، قوانین و سیاست های کسب و کار، ارایه بهبود هایی جهت افزایش کیفیت با استفاده از قابلیت ها
۷ کاوش و مانیتورینگ کاوش و مانیتورینگ تجهیزات دوربین های شبکه و تدوین روال های مدیریت ونظارت بر دوربین های شبکه
۸ آموزش بررسی بازخورد مشتریان و متصدیان شعب و آموزش حضوری به راهبران
۹ مستند سازی کلیه مستندات باید به صورت مکتوب در قالب دفترچه های سیمی یا شیرازه شده ارائه گردد و فایل الکترونیکی قابل ویرایش آنها نیز تحویل دستگاه اجرایی گردد .

ما براساس یک سیستم مدیریت پروژه پیش می رویم، مدیریت پروژه، متناسب با نوع پروژه، یکی از مسائلی است که باید در این مرحله

از پروژه مدنظر قرار گرفته و تدوین شود.

هیچ گاه به ادعاها و تبلیغاتی که در مورد قابلیت های برنامه ریزی و کنترل پروژه و برآورده شدن نیازهای شما با استفاده از یک نرم افزار

یا سیستم دستی از پیش طراحی شده، وجود دارد، بیش از حد اهمیت ندهید.

مطمئن باشید رویه محتاطانه شما و صرف وقت در این مرحله از پروژه، نتیجه مطلوب خود را به هنگام برنامه ریزی و کنترل امور پروژه

در مراحل بعدی، به دست خواهد داد.